Vízkezelés

On március 24th, 2010, posted in: blog, Hasznos by

Vízkezelés

Kedves érdeklődő.

Bizonyára számtalan helyen találkozott már vízkezelő vegyszerekkel. Szeretnék információval szolgálni a Vízkezelésről és az  általunk forgalmazott termékekről.

A tapasztalat mondatja velem a következőket.

Sajnos tapasztaltuk,hogy masszázsmedencéhez , uszodatechnikás vegyszert adtak a kedves ügyfélnek.

A magyar piacon is számtalan gyártó termékeit találhatjuk meg,legyen szó vízkezelésről. Találhatunk Bayrol típusú termékeket,Aquafiness termékeket és találhatunk Dinax termékeket vagy egyéb neve nincs gyártó termékeit.

Melyiket válasszam ?Melyik a jó ?

Számtalan esetben előforduló kérdés

Tudnia érdemes,hogy egy úszómedencét másképpen kell kezelnie , mint egy masszázsmedencét. Elsősorban térfogata miatt. Míg egy jacuzzi 1,5 – 2 m3 –es, addig egy úszómedence lehet 20-100 m3. Az úszómedencében a nem kívánt folyamatok ha beindulnak ,nagyon nehezen visszafordíthatóak.       A jó hatékonyságú vegyszerekre is lassan fejtik ki hatásukat. Az igénybevétel is más ,mivel a napsütés a por az időjárás mind-mind befolyásolja folyamatokat. A Bayrol cég által gyártott termékek jó minőségűek és az uszodatechnikás piacon elterjedtek,nem olcsó, de jó termékek.

Az Aquafiness termékek újdonságnak számítanak a piacon. Különleges – természetazonos vízkezelési rendszer ,amely most kerül bevezetésre. Nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk.

A Dinax által gyártott uszodatechnikás vegyszerek szintén nagyon hatékonyak,szinte az ország összes közösségi medencéjénél már használják .Kedvező ára és Magyar mivolta miatt sokan szeretik.

Úszómedencék vízkezelése

Az úszómedencék vízkezelése  lehet Klórosan vagy Klórmentesen .A klórmentes fertőtlenítés az jól hangzik, de tapasztalataink szerint drága és nem hatékony vízkezelési forma.

Nem mindegy , hogy medencéje rendelkezik-e automata vegyszeradagolóval vagy nem.                               Ha önnek  Automata vegyszeradagolója van ,akkor előfordulhat , hogy célirányosan olyan vegyszert kell keresnie ami vegyszeradógólokhoz lett fejlesztve. Lényeges hatékonyság beli különbség van a granulátumok és a folyadékok között .Többnyire oldott állapotban bekerülő vegyszerek hatékonyabbak.

A Dinax által gyártott és az általunk forgalmazott vízkezeléshez használatos vegyszerek között talál olyat amelyeket Úszómedencékhez ajánlunk.

Talál itt Klóros fertőtlenítő illetve Klórmentesen fertőtlenítő vegyszereket.Ph szabályozó szereket , mérőcsíkot és egyéb kiegészítő szereket,különböző kiszerelésekben.

Jacuzzi vízkezelés

A masszázsmedencékhez használt vagy ajánlott vegyszerekről érdemes tudnia,hogy ezek azért lettek kifejlesztve mert a hidromasszázs jótékony hatását a hagyományos uszodatechnikás vegyszerek megölik.

A jacuzzikhoz fejlesztett vízkezelő anyagok a 1,5 – 3 m3 vízben 4 óra alatt lebomlanak ,csak az úgynevezett anionjaik maradnak jelen, amelyek nagyon kis % -ban okozhatnak irritációt.

Azt szoktam mondani az a jó ügyfél az  amelyik csöndbe van.

A Dinax által gyártott jacuzzis vegyszerek minősége és hatékonysága kíváló.Azon ügyfeleink akik ezeket használják, nem panaszkodnak arra , hogy zavaros lenne a vizük. Természetesen egy nagyobb igénybevétel után,nagyobb adag vegyszer szükséges és előfordulhat , hogy 24 óra kell ahhoz , hogy a víz megint csalogató legyen.

Ha ezeket a vegyszereket használja akkor biztosan nem fordul elő a következő :

Tapasztalatunk , hogy ha a jacuzzi nem megfelelően uszodatechnikás vegyszerrel van kezelve a  csőrendszerben egy úgynevezett  Biofilm alakul  ki .Ez a biofilm a baktériumok melegágya.Ha biofilm kialakul , akkor nagyon nehéz megszüntetni.  Ez a film réteg időről időre vastagodik és időnként leválik .A baktériumok is előszeretettel telepszenek itt meg .Ha csak esztétikai problémát okozna akkor az ember legyintene arra, hogy néha egy-egy moszat előjön a fúvókákból.Lényeges hogy ha a nedves környezetben a legjobban szaporodik a Légionella baktérium.

Ez minden nedves helyen megtalálható ,kimutatható.Egy dolog nem mindegy ! Még pedig a légionella baktérium koncentrációja.Az emberi szervezet egy ideig ellenáll a támadásnak ,de egy idő után tüdőgyulladást ,vagy főként rövid ideig tartó lázat okoz .Egy bizonyos légionella válfajába vagy szövődményeibe ,bele is lehet halni.A jacuzzikba helyezhető ezüst ionos patron is azt a célt szolgálja , hogy a légionella koncentrációja ne haladja meg az egészségügyi határértéket.

Az uszodatechnikás és jacuzzis  vegyszereken kívül talál még olyan vegyszereket amelyek a fürdőszobai  kádakhoz lettek kifejlesztve.

Fürdőszobai kádak fertőtlenítése

Tapasztalatunk , hogy a fürdőszobai kádak minden napos igénybevétele miatt más kezelést,fertőtlenítést igényelnek .A csőrendszerben lévő Biofilm eltávolítása a legfontosabb , hiszen ez a biofilm a baktériumok melegágya.Ha biofilm kialakul , akkor nagyon nehéz megszüntetni. Ez a film réteg időről időre vastagodik és időnként leválik .A baktériumok is előszeretettel telepszenek itt meg .Ha csak esztétikai problémát okozna akkor az ember legyintene arra, hogy néha egy-egy moszat előjön a fúvókákból vagy ,hogy fekete foltok jelennek meg a fúvókák körül. Lényeges hogy ha a nedves környezetben a legjobban szaporodik a Légionella baktérium. Ez minden nedves helyen megtalálható ,kimutatható.

Egy dolog nem mindegy !

Még pedig a légionella baktérium koncentrációja.Az emberi szervezet egy ideig ellenáll a támadásnak ,de egy idő után tüdőgyulladást ,vagy főként rövid ideig tartó lázat okoz .Egy bizonyos légionella válfajába és  szövődményeibe ,bele is lehet halni.Ezért évente 1 alkalommal mindenképpen érdemes ezt megtennie.

Keressen minket bizalommal.

Erre a célra lett kifejlesztve a Dinax csőrendszer fertőtlenítő granulátum.Amely megakadályozza a Biofilm kialakulását és egyúttal a légionella  baktérium sem tud megtelepedni.

A Dinax  termékeit ha megnézi , biztosan megtalálja az önnek kívánatos vízkezelési módot.

Ha vízkezelésben szolgálhatunk tanácsadással.Keressen minket bizalommal

Comments are closed.